Vesikasvillisuuden poiston kokeilu yhteistyössä Clewat Oy:n kanssa

MeriHamina testasi 19. ja 20.10 Kokkolalaisen Clewat Oy:n kanssa heidän vesikasvillisuuden poistoon kehittämäänsä alusta. Testausta tehtiin tähkä-ärviään poistoon Purholmanselällä ja lumpeen poistoon Savilahdella. ⁣

Erityisesti tähkä-ärviän poistossa alus osoitti tehokkuutensa; noin 45 min työllä nostettiin meren pohjasta kuution verran kasvillisuutta ja iso osa juurineen! Lumpeen poistossa haasteena oli alkuperäisestä suunnitelmasta myöhentynyt ajankohta jonka vuoksi kasvusto oli jo heikentynyt.

Kokeilua oli seuraamassa edustus Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta ja Haminan kaupungin ympäristötoimesta. Myos asiantuntijoiden mielestä alus toimi tehokkaasti ja kyseinen toiminta kannattaa ottaa osaksi MeriHaminan hankkeita tulevaisuudessa.

⁣Alueet joilla alusta kokeiltiin on dokumentoitu ja ne tarkastellaan keväällä sekä kesällä uudelleen jolloin nähdään ensivaikutus. Tavoitteena on tehdä vesikasvillisuuden poistosta tällä menetelmällä erillinen hanke osaksi MeriHamina ry:n vesistön kunnostushankkeita.⁣

 

Ruovikonniitto 26.-28.7.2019 Kotisaari, Vuohisaari ja Pitäjänsaari vesialueet

Kesällä 26.-28.7.2019 MeriHamina niittää ruovikkoa Kotisaaren, Vuohisaaren ja Pitäjänsaaren vesialueilla. Tavoitteena on lisätä vapaana virtaavan veden määrää ja vähentää umpeenkasvua sekä samalla tehdä linnustolle uusia uomia ja suojapaikkoja. Kaikki niitetty ruovikko pyritään nostamaan merestä pois. Tervetuloa talkoisiin, talkookoordinaattorina Tommi Liinamaa.

Ruovikonniitto 19.-21.7.2019 Pappilansaarten salmissa

Kesällä 19.-21.7.2019 MeriHamina niittää ruovikkoa kaikissa Pappilansaarten salmissa, tavoitteena on lisätä vapaana virtaavan veden määrää ja vähentää umpeenkasvua. Kaikki niitetty ruovikko pyritään nostamaan merestä pois. Tervetuloa talkoisiin, talkookoordinaattorina Timo Ikonen.

Vuosikokous 8.4.2019

Yhdistyksen vuosikokous pidetään 8.4.2019 klo 18.00 kumppanuustalo Hilman tiloissa (kabinetti 1), Kadettikoulunkatu 3.

Tervetuloa!

Vuosikokous 8.3.2018

MeriHamina Ry:n vuosikokous 8.3.2018 klo 16.30 OmaSp kokoushuone Satamakatu 11 Hamina.

Jäsenet tervetuloa mukaan, ilmoittautuminen 5.3. klo 12.00 mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ruovikonniitto 20.-22.7.2018 Pappilansaarten salmissa

Kesällä 2018 (20.-22.7.) MeriHamina niittää kaikissa kolmessa Pappilansaarten salmessa ruovikkoa. Tavoite on vähentää salmien umpeenkasvua ja lisätä vapaana virtaavan veden määrää niittämällä ruovikkoa ja nostamalla leikattu massa pois maatumasta merestä. Niittoa varten on käynnistetty hankinta toisesta veneparista.Tervetuloa taas talkoisiin, tarkemmat ohjeet lähempänä.

Kuvia ruovikonniitosta 19. - 20.7.2017

Kiitos talkoisiin osallistujille, hieno tulos saatiin  ja erityiskiitos myös maanomistajille hyvästä yhteistyöstä.

Talkoot 19.-20.7.2017 kohteena Pappilansaarten kolmas salmi

MeriHamina Ry suorittaa merimaiseman parannustöitä (ruovikon niittoa) Pappilansaarten kolmannessa salmessa 19.-20.7.2017. Tarvitsemme talkootyövoimaa niittoon ja nostamaan niitetyt ruovikot rannalle, kaikki niitetty ruovikko pyritään keräämään pois merestä. Niiton suorittamiseksi käytössämme on Haminan kaupungin niittovene ja toinen vene keräystä varten. Tarkemmat ohjeet Facebookissa, tervetuloa talkoisiin.

MeriHamina Ry

 

Kuvia ruovikonniiton tuloksista

Talkoot onnistuivat hienosti, kiitos kaikille mukana olleille! Merinäkymän parantaminen ja vapaana virtaavan vesialueen lisääminen onnistui hienosti. Ohessa muutama kuva, samasta paikasta vasemmalla ennen ja oikealla jälkeen...

Talkoot 13.-14.8.2016 kohteena Pappilansaaren ensimmäinen salmi

MeriHamina Ry suorittaa merimaiseman parannustöitä (ruovikon niittoa) Pappilansaaren ensimmäisessä salmessa 13.-14.8.2016. Tarvitsemme talkootyövoimaa niittoon ja nostamaan niitetyt ruovikot/kaislat rannalle. Kaikki niitetty ruovikko/kaisla pyritään keräämään pois merestä ja hyödynnetään Haminan Energian biovoimalaitoksella Virolahdella (Haminan Energia hoitaa kuljetuksen). Niiton suorittamiseksi käytössämme on Haminan kaupungin niittovene ja toinen vene keräystä varten. Tarkemmat ohjeet Facebookissa, tervetuloa talkoisiin.

MeriHamina Ry

EKSP -säätiö tukee MeriHamina hankkeen suunnittelua

Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö tukee MeriHamina hankkeen suunnittelua. MeriHamina on saanut säätiöltä avustuksen joka käytetään merenlahtien ennallistamisen suunnitteluun.

MERIHAMINA RY TEKI YHTEISTYÖSOPIMUKSEN KYMENLAAKSON OSUUSPANKIN KANSSA!!!

MeriHamina Ry on tehnyt yhteistyösopimuksen Kymenlaakson Osuuspankki Oy:n kanssa! Sopimus on kolmevuotinen ja samalla hieno avaus sekä esimerkki alueen muille yrityksille yhteisen hankkeen eteenpäin viemiseksi.

 

MeriHamina Ry:n vuosikokous 19.3.2016

Sääntömääräinen MeriHamina Ry:n vuosikokous pidettiin 19.3.2016. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen edellyttämät asiat. Todettiin samalla myös, että olemme saaneet mukavasti uusia jäseniä ja sekä asiantuntijoita jotka ovat  luvanneet omaa osaamistaan hankkeen edistämiseksi.

2015 MeriHamina-hanke myötätuulessa

Vuoden aikana pidetty lukuisia palavereja ja neuvotteluja sekä esitelty hanketta eri tahoille. Edelleen sama vastaanotto jatkuu; miksei tätä ole tehty jo aikoja sitten?

MeriHamina Ry:n vuosikokous

Sääntömääräinen MeriHamina Ry:n vuosikokous pidettiin. Sääntöjen edellyttämien asioiden lisäksi käsiteltiin hankkeen etenemistä, todettiin että hanke on saanut täyden tuen jokaisessa tilaisuudessa jossa sitä on esitelty.

2014 hankkeen esittely kaupunginhallitukselle

MeriHamina hanketta esiteltiin kaupunginhallitukselle. Hanke sai koko hallituksen yksimielisen tuen!

2014 palaveri Ely-keskuksen kanssa

MeriHamina hanketta esiteltiin yhteistyöpalaverissa Ely-keskukselle. Hanke sai reunaehdot, vaatimukset valmistelulle ja suunnittelulle sekä alustavan rahoituslupauksen!

2014-2015 useita tapaamisia ympäristötoimen ja maankäytön kanssa

MeriHamina Ry esitteli hanketta kaupungin ympäristötoimella ja maankäytölle. Yhteistyössä suunniteltiin hankkeen eteenpäin viemistä ja asiantuntijatukea jota voidaan saada. Ajanjaksolla 14-15 useita neuvotteluja hankkeen  suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyen.

2014 Tapaaminen kaupungin johdon kanssa

MeriHamina hanketta esiteltiin kaupungin johdolle. Johdolta saatiin hankkeelle hyväksyntä ja alustava lupaus taloudellisesta tukemisesta.

Merenlahti: meren muodostelma, jossa vesi työntyy pitkälle mantereeseen kuuluvien maa-alueiden väliin

Yhteystiedot

MeriHamina Ry
c/o Harri Huuho
Norsviikintie 40 49400 Hamina
Puh. 0400 716045
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Liity jäseneksi

Liity jäseneksi ja tule mukaan MeriHaminan toimintaan!

Olemme Facebookissa

Copyright © 2022 Jaakko Leislahti Oy & MeriHamina Ry