Yksityiskohtaiset suunnitelmat

Tähän tulee kunnostettava kohde kerrallaan yksityiskohtainen suunnitelma sisältäen luontonäkökohdat esim. mahdollinen natura-arviointi. Kunnostettavien kohteiden järjestystä ei ole määritetty vaan siihen vaikuttaa alueella tapahtuva muu toiminta joka liittyy vesialueiden kunnostamiseen.

 

Hankesuunnitelmista ensimmäisenä on valmistunut hanke 1: Pappilansaarten salmien ennallistaminen, yksityiskohtainen suunnitelma (ilman leikkauskuvia, 11 kpl) on luettavissa MeriHamina ry:n internet-sivuilla osoitteessa:http://www.merihamina.fi/index.php/merihamina-hanke/tiedostot

Pappilansaarten salmien ennallistamishankkeella poistetaan pohjaan vuosikymmenten aikana kertynyttä lietettä. Poistaminen toteutetaan imuruoppaamalla liete geotuubeihin jossa se kuivuu ja se käytetään kuivumisen jälkeen hyödyksi viheraluerakentamisessa. Hanke toteutetaan kolmessa vaiheessa salmi kerrallaan, alkaen loppuvuonna 2021.

 

Haminan keskustan merenlahtien valuma-alueselvitys ja toimenpide-ehdotukset raportti on valmistunut. Raportti on luettavissa MeriHamina ry:n internet-sivuilla osoitteessa:http://www.merihamina.fi/index.php/merihamina-hanke/tiedostot

 

Hankesuunnitelmista toisen (Pitäjänsaaren länsipuoli, Kotisaari ja Vuohisaari) tekijä on valittu ja työ on käynnissä. Tämän työn yhteydessä pyritään vaikuttamaan kaupungin suunnitelmiin Kotisaaren vanhan tien sillan aukon suurentamiseksi uuden tien sillan aukon kokoiseksi. Suunnitelman pääosat ovat luettavissa MeriHamina ry:n internet-sivuilla osoitteessa:http://www.merihamina.fi/index.php/merihamina-hanke/tiedostot. Suunnitelma tarkentuu työn edetessä ja täydentyy erilaisin selvityksin.

 

Samaan aikaan on menossa useiden pienempien hankkeiden suunnittelu (kosteikot, hoitoniityt ja alueiden ennallistamiset). Suunnittelupöydällä on parhaillaan vesiensuojelukosteikon rakentaminen, jonka tavoitteena on vähentää ravinteiden pääsyä mereen. Lisäksi suunnittelutyön alla on luonnon monimuotoisuutta tukeva ennallistamishanke, jossa parannetaan mm. Itämerenlaukkaneilikan ja Laukkaneilikkahohtokoin elinolosuhteita.

Merenlahti: meren muodostelma, jossa vesi työntyy pitkälle mantereeseen kuuluvien maa-alueiden väliin

Yhteystiedot

MeriHamina Ry
c/o Harri Huuho
Norsviikintie 40 49400 Hamina
Puh. 0400 716045
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Liity jäseneksi

Liity jäseneksi ja tule mukaan MeriHaminan toimintaan!

Olemme Facebookissa

Copyright © 2022 Jaakko Leislahti Oy & MeriHamina Ry