Ympäristönhoidon monitoimilautta

Ympäristönhoidon monitoimilauttaa käytetään MeriHamina ry:n toteuttamissa vesistönkunnostus ja -hoitotoimenpiteissä sekä varaudutaan tukemaan viranomaisia öljyntorjunnassa öljyvahingon tai -onnettomuuden jälkihoidossa.

Ympäristönhoidon monitoimilautta mahdollistaa tehokkaan työketjun toteutumisen leikatun ruovikoiden tai muun vesikasvillisuuden vedestä keräämiseen sekä siirtokuljetuksiin rannalle. Lisäksi monitoimilautalla voidaan poistaa pohjasta irronneita ja ajautumaan lähteneitä ruovikkolauttoja, puhdistaa keskustan edustalla olevia rantoja sekä varaudutaan ja toimitaan yhdessä viranomaisten kanssa öljyvahingon torjunnassa.

Monitoimilautta kasvattaa alueen matalan rannikon öljyntorjunnan kapasiteettia merkittävästi. Lautta mahdollistaa öljyn keräämisen matalilta merenlahdilta, koska lautan uintisyvyys täydessä kuormassa on vain 0,3 m. Lautassa olevaan kuormaimeen kiinnitettävä öljynkeräin mahdollistaa öljynkeräystehtävät rantaan asti, joka vähentää käsin keräystoimintaa tekevän henkilöstön lukumäärää. Lautan avulla kasvatetaan konetyön osuutta ja työn tehokkuutta öljyntorjuntaan sekä muihin luonnon ennallistamista tukeviin tehtäviin. Lauttaa voidaan käyttää myös öljypuomien levitykseen ja nostamiseen matalilla vesialueilla.

Lauttaa tullaan käyttämään myös öljyntorjunnan ja -keräyksen kehitystyössä sekä testaamisessa. Lisäksi lauttaa varustellaan mahdollistamaan vieläkin monipuolisemmat vesistön hoito- ja kunnostustoimenpiteet.

Merenlahti: meren muodostelma, jossa vesi työntyy pitkälle mantereeseen kuuluvien maa-alueiden väliin

Yhteystiedot

MeriHamina Ry
c/o Harri Huuho
Norsviikintie 40 49400 Hamina
Puh. 0400 716045
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Liity jäseneksi

Liity jäseneksi ja tule mukaan MeriHaminan toimintaan!

Olemme Facebookissa

Copyright © 2022 Jaakko Leislahti Oy & MeriHamina Ry